آیا میدانستید آبوهوای خشک و فصل زمستان باعث خشکی پوست، حساسیت ریه و تحریک سینوسها میشود؟ وارد برخی از خانهها که میشویم، اولین بویی که به مشام ما میخورد بوی نم و رطوبت است. کارشناسان توصیه میکنند که دمای منزل باید بین 40 تا 50 درجه باشد. وجود نم در خانه، محیط را برای رشد باکتریها و میکروبها مهیا میکند. در این مقاله، راهکارهایی برای از بین بردن رطوبت خانه را به شما معرفی میکنیم. اگر خانه شما نیز بوی نم میدهد و بهدنبال راهحل مناسب و موثری برای رفع رطوبت در خانه میگردید، خواندن ادامه این متن را به شما پیشنهاد میکنیم.
یکی از اولین اقدامهایی که باید بعد از مشاهده کردن رطوبت در قسمتی از خانه انجام دهید، پیدا کردن منبع رطوبت خواهد بود. گاهی اوقات ممکن است یکی از لولهها نشتی داشته باشد که بهدلیل پنهان بودن لولهکشی، غیرقابلمشاهده است. با نشتی کردن لوله، لکههایی روی دیوار نمایان میشود و کمد شما نیز بوی نم میگیرد. درنظر داشته باشید که هر وسیلهای ازجمله پتو، لباس، سرویس خواب یا اقلام دیگر در کمد، بوی نم میگیرند. هرگاه بوی رطوبت حس کردید یا روی دیوار لکههای نشتی دیدید، حتماً بهدنبال منبع رطوبت بگردید.
اگر در زیرزمین خانه استخر یا سونا دارید، ممکن است با مشکل رطوبت کف ساختمان دستوپنجه نرم کرده باشید. برخی از افرادی که در منزل باغچه دارند، نم کف خانه را تجربه کردهاند. برای از بین بردن رطوبت خانه، حتماً باید کف ساختمان را عایقبندی کنید. اگر کفپوش دارید، ورقههای نازک پلیتن را در زیر کفپوش بهکار ببرید تا از ورود رطوبت و نم از طریق کف ساختمان به داخل خانه جلوگیری کند. اگر روی زمین نمدار میخوابید، ممکن است سرویس خواب یک نفره شما بوی نم بگیرد و محل مناسبی برای رشد انواع باکتریها و میکروبها شود. حتماً رختخواب خود را بهطور مرتب بشویید تا باکتریها باعث ایجاد بیماری نشوند.
اگر سقف خانه شما دچار رطوبت و نم شده است، باید سقف را نیز عایقبندی کنید. با عایقبندی سقف ساختمان، محیط خانه گرم میشود و از رطوبت جلوگیری میکند. عایقبندی سقف و کف خانه بسیار حائز اهمیت است و در کاهش و جلوگیری از رطوبت کمککننده خواهد بود.
اگر بهدنبال راهکاری برای از بین بردن رطوبت خانه میگردید، حتماً تهویه هوا و فن مناسب برای خانه خریداری کنید. مردم مناطق شمالی کشور که رطوبت و نم زیادی را تجربه میکنند، باید از فن برای ردوبدل شدن هوا و ورود هوای تازه به منزل خود استفاده کنند. وجود نم و رطوبت، یکی از عوامل آسیب رساندن به وسایل چوبی ازجمله کنسول چوبی ساده، کمد، مبلمان و سایر اقلام چوبی میشود. کلیه چوبها اگر در معرض رطوبت قرار بگیرند، دچار فرسودگی و کپکزدگی میشوند.
از دستگاههای تهویه هوا در طولانیمدت استفاده نکنید؛ چراکه هوای خانه باید مقداری رطوبت داشته باشد. دمای هوای متعادل برای منزل بین 40 تا 50 درجه است و کمتر یا بیشتر از این مقدار برای سلامتی مناسب نیست. حتماً درنظر بگیرید که هوای داخل خانه باید مقداری رطوبت برای جلوگیری از بیماریها داشته باشد. همچنین باز گذاشتن پنجره به خروج رطوبت و نم خانه کمک شایانی میکند.
بسیاری از دلایل نمزدگی دیوار اتاق، رطوبت فراوان داخل حمام است. برای از بین بردن نم دیوار اتاق، یک تهویه در حمام نصب کنید تا جریان هوای تازه را وارد حمام کند. همچنین بعد از دوش گرفتن، در حمام را باز بگذارید تا رطوبت داخل آن نماند. اگر کمد دیواری شما در کنار حمام قرار دارد و رطوبت حمام به دیوار آن سرایت کرده است، تشک یا لوازم خواب خود را حتماً بشویید. وجود نم و رطوبت در کالای خواب، باعث رشد و تکثیر باکتریها میشود و مشکلات پوستی را ایجاد میکند. در ادامه، برای از بین بردن بوی نم کمد دیواری و رطوبت در خانه، راهکارهایی را به شما پیشنهاد میدهیم.
متاسفانه وجود نم و رطوبت در خانه، بوی نامطبوعی را ایجاد میکند که در برخی مواقع آزاردهنده است. روشهای خانگی بسیاری وجود دارد که برای از بین بردن بوی نم در خانه کاربرد دارد. در ادامه، چهار راهکار مفید و مناسب را به شما معرفی میکنیم تا از شر بوی بد نم و رطوبت خلاص شوید.
● دارچین و پوست پرتقال: مقداری پوست پرتقال و آب را با 2 قاشق دارچین ترکیب کنید و روی حرارت بگذارید. بعد از جوشیدن، زیر گاز را خاموش کنید. بوی جذاب پرتقال و دارچین فضای داخلی خانه شما را عطرآگین میکند و برای از بین بردن بوی نم دیوار کاربردی و مناسب است.
● لیموترش: برای از بین بردن بوی نم کمد دیواری، داخل قابلمه آب بریزید و یک عدد نارنج یا لیموترش را در آن با پوست رنده کنید. وقتی این ترکیب به جوش آمد، فضای خانه شما پر از بوی نارنج یا لیموترش میشود و بوی رطوبت در خانه رفع میشود.
● سرکه سفید: مقداری سرکه سفید را داخل بطری اسپری بریزید و در قسمتهای مختلف خانه این ماده را اسپری کنید. بعد از گذشت چند دقیقه، با پارچهای تمیز سرکه را از روی سطوح مختلف پاک کنید. درنظر داشته باشید که بههیچعنوان سرکه را روی سطح سنگی نریزید که لکه ایجاد میکند.
● جوش شیرین: استفاده از جوش شیرین نیز برای رفع بوی نم در خانه پیشنهاد میشود. برای از بین بردن بوی نم روی فرش و جلوگیری از کپک زدن کمد دیواری بهدلیل رطوبت فراوان، روی آنها مقداری جوش شیرین بپاشید و تا 24 ساعت صبر کنید. سپس با استفاده از جاروبرقی یا جارو شارژی، جوش شیرینها را از سطح کمد دیواری و روی فرش پاک کنید.
هرگاه بوی نم یا رطوبت را در خانه حس کردید، حتماً از راهکارهای بالا برای رفع بوی نم و جلوگیری از ایجاد رطوبت در کمد دیواری، دیوار و کف و سقف خانه استفاده کنید.
در این مقاله از مجله بلج، درباره راهکارهایی برای از بین بردن رطوبت در خانه و بوی نم صحبت کردیم. هنگامی که از حمام بیرون میآیید، حتماً در را باز بگذارید تا رطوبت و بخار در فضای حمام حبس نشود. سقف و کف خانه را عایقبندی کنید تا از ورود رطوبت و نم در منزل شما جلوگیری کند. داشتن تهویه هوای مناسب برای ورود هوای تازه به خانه نیز پیشنهاد میشود. حتماً درنظر داشته باشید که ابتدا باید دلیل این رطوبت و نم را بفهمید، سپس برای از بین بردن آن اقدام کنید.
در انتهای این مقاله، اگر شما مخاطبان عزیز نیز راهکاری برای از بین بردن نم و همچنین بوی رطوبت دارید، در قسمت نظرات با ما و مخاطبان مجله بلج در میان بگذارید. نظرات و پیشنهادهای ارزنده شما قطعاً برای بسیاری از مخاطبان ما که با مشکل رطوبت و نم در خانه دستوپنجه نرم میکنند، مفید خواهد بود.
درود بر شما! خوشحالیم این مطلب برای شما مفید بوده، لطفا برای حمایت از ما آن را با
دوستان خود به اشتراک بگذارید
دیدگاه شما