چیدمان اتاق مشاوره روانشناسی چگونه است؟ استانداردهای اتاق درمان✔️

چیدمان اتاق مشاوره روانشناسی چگونه است؟ استانداردهای اتاق درمان✔️
زمان مطالعه: 5 دقیقه
تیم محتوای بلج
سه شنبه 6 آذر 1403

اتاق مشاوره روانشناسی جایی فراتر از یک فضای ساده کاری است؛ محلی برای تحول مراجعانی که در سکوت و آرامش به دنیای درونی خود سفر می‌کنند و با تامل در گذشته و حال به شناخت عمیق‌تری از خود می‌رسند. این اتاق گاهی میزبان اشک‌های تلخ و گاهی پر از لبخندهای شیرین است. اما نکته اینجاست که اتاق مشاوره تنها یک مکان نیست؛ بلکه بازتابی از فضایی است که مشاور برای ایجاد حس امنیت و آرامش برای مراجعان خود فراهم می‌کند. به همین دلیل حتی کوچک‌ترین جزئیات در چیدمان و دکوراسیون این اتاق اهمیت دارد. اگر به دنبال الهام‌گرفتن برای طراحی یک فضای درمانی استاندارد هستید، در ادامه مقاله ایده‌هایی ارائه می‌کنیم که به شما کمک می‌کنند یک محیط ایده‌آل برای مراجعان خود بسازید. از شما دعوت می‌کنیم مطالعه مطلب پیش رویتان را از دست ندهید. 

1. رنگ آرامش‌بخشی برای اتاق مشاوره روانشناسی انتخاب کنید

رنگ‌ها فضای اتاق مشاوره و درمان را زنده می‌کنند و اگر به درستی انتخاب شوند، می‌توانند المان تاثیرگذاری برای زیباسازی فضا باشند. تم رنگی را می‌توانید در قالب یک کتابخانه ام دی اف، صندلی‌ها، کوسن‌ها یا تابلوهای هنری در اتاق مشاوره بگنجانید. ترجیحا رنگ‌هایی را انتخاب کنید که خودتان دوست دارید؛ در این صورت انرژی مثبتی هم بر فضا حاکم می‌شود. با این حال به‌طور کلی انتخاب رنگ‌های ملایم و آرامش‌بخش برای دیوارها مانند سفید، بژ، سبز یا آبی کمرنگ می‌تواند به ایجاد فضایی امن و ریلکس کمک کند. بسیاری از درمانگران شاید نتوانند رنگ دیوارها را تغییر دهند، اما در صورتی که این امکان وجود داشته باشد، بهتر است از رنگ‌هایی استفاده کنید که حس آرامش را منتقل می‌کنند. 

رنگ آرامش‌بخشی برای اتاق مشاوره روانشناسی انتخاب کنید

2. چند گلدان با گیاه طبیعی در اتاق تراپی قرار دهید

گیاهان همیشه نماد مراقبت و رشد بوده‌اند و هیچ چیزی نمی‌تواند بهتر از آن‌ها حس پرورش را منتقل کند. چه گیاهان برگ‌دار که از روی قفسه کتاب‌ها آویزان شده‌اند و چه ساکولنت‌های کوچک و دوست‌داشتنی که روی میز تحریر قرار می‌گیرند، گیاهان طبیعی می‌توانند جان تازه‌ای به فضا بدهند. گیاهان نه تنها به زیبایی محیط کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند به‌عنوان نمادی از مفاهیم درمانی مختلف عمل کنند. این گیاهان می‌توانند به مراجعان یادآوری کنند که همان‌طور که یک گیاه با مراقبت و توجه رشد می‌کند، انسان‌ها نیز می‌توانند در مسیر درمان و رشد شخصی خود پیشرفت کنند.

چند گلدان با گیاه طبیعی در اتاق تراپی قرار دهید

3. آثار هنری معنادار را در اتاق درمان روانشناسی بگذارید

آثار هنری می‌توانند مفاهیمی را منتقل کنند که کلمات قادر به بیان آن‌ها نیستند. آثاری مانند چیزهایی که برای شما معنادار هستند و حس شگفتی و الهام‌بخشی ایجاد می‌کنند، می‌تواند توجه مراجعان را جلب کند. زمانی که چشم‌ها در فضا پرسه می‌زنند، جزئیات بزرگ و کوچک آثار هنری قطعا به چشم می‌آید. این آثار می‌توانند به عنوان ابزاری موثر برای نشان دادن بخشی از شخصیت شما عمل کنند و به مراجعان این فرصت را بدهند تا شما را بهتر بشناسند. علاوه‌بر تابلوهای دیواری، می‌توانید بسته به سلیقه‌تان در کتابخانه دیواری اتاق درمان هم مجسمه‌هایی که ارزش زیبایی‌شناسی دارند، بگذارید. 

آثار هنری معنادار را در اتاق درمان روانشناسی بگذارید

4. سادگی و نظم؛ مهم‌ترین استاندارد چیدمان اتاق مشاوره روانشناسی!

هیچ چیزی به اندازه سادگی و نظم، حس دکوراسیون به سبک ذِن را منتقل نمی‌کند. فضای ذِن با خطوط ساده و قفسه‌های مرتب، مراجعان را به آرامش دعوت می‌کند و فضایی متوازن و مسالمت‌آمیز را فراهم می‌آورد. استفاده از عناصر مدرن ذِن در اتاق مشاوره می‌تواند به مراجعان کمک کند تا احساس آرامش کرده و تعادلی درونی پیدا کنند؛ امری که در حین مواجهه با چالش‌های زندگی به ویژه مفید است.

برای اجرای این سبک دکوراسیون لازم نیست بابت قیمت صندلی مراجع هزینه زیادی متحمل شوید و صرفا چیزی را تهیه کنید که در عین سادگی، نشستن روی آن راحت باشد. نورپردازی نیز می‌تواند حس امید و شادی را در فضا ایجاد کند و بر روحیه مراجعان تاثیر مثبت بگذارد. طراحی با دقت و استفاده از فضاهای باز و خلوت، به مراجعان این امکان را می‌دهد که ذهن‌شان آرام شود و بتوانند با تمرکز بیشتر در فرآیند درمان مشارکت کنند.

سادگی و نظم؛ مهم‌ترین استاندارد چیدمان اتاق مشاوره روانشناسی!

5. فرشی با رنگ و طرح ملایم و نه زیاد پیچیده برای اتاق مشاوره انتخاب کنید

فرش‌ها می‌توانند به‌طور موثری مرکز اتاق را مشخص کرده و نگاه‌ها را به سمت وسط فضا جلب کنند. این ویژگی به‌ویژه در اتاق مشاوره اهمیت دارد، جایی که بیشتر گفتگوها در فضای بین صندلی شما و مراجعان صورت می‌گیرد. فرش‌ها می‌توانند رنگ و انرژی به اتاق اضافه کنند و با جلب توجه به سمت پایین، به‌عنوان نقطه‌ای متمرکز در طول گفتگوهای حساس و آسیب‌پذیر عمل کنند. 

استفاده از فرش‌هایی با رنگ‌های ملایم یا طرح‌های خاص می‌تواند به ایجاد حس آرامش و تمرکز کمک کند و در عین حال مراجعان را در محیطی امن و راحت قرار می‌دهد. اگر امکان انداختن فرش در اتاق درمان را ندارید، می‌توانید صرفا با تهیه یک جلومبلی ساده و قرار دادن گلدانی روی آن این فضای مرکزی در اتاق را ایجاد کنید. 

فرشی با رنگ و طرح ملایم و نه زیاد پیچیده برای اتاق مشاوره انتخاب کنید

6. المان‌هایی از شخصیت خودتان را به اتاق مشاوره روانشناسی اضافه کنید

المان‌های منحصربه‌فرد فرصتی عالی برای نشان دادن شخصیت شما به مراجعان‌تان هستند. اگر اشیا یا تزئینات معنای خاصی برای شما دارند، می‌توانید آن‌ها را به اتاق مشاوره خود اضافه کنید تا ابعاد خاص و متفاوتی به فضا ببخشند. این المان‌های منحصربه‌فرد می‌توانند شامل اشیا دکوری، کوسن‌ها، آثار هنری یا حتی یک صندلی مدیریتی سفارشی باشند که شخصیت خاص شما را به فضای اتاق می‌آورند. این جزئیات نه تنها فضا را شخصی‌تر و جذاب‌تر می‌کنند، بلکه به مراجعان فرصتی می‌دهند تا ارتباطی عمیق‌تر با شما برقرار کنند.

 المان‌هایی از شخصیت خودتان را به اتاق مشاوره روانشناسی اضافه کنید

7. در صورت امکان اتاق مشاوره دارای پنجره با چشم‌انداز انتخاب کنید

اتاق‌های دارای پنجره نور گرم خورشید را به داخل می‌آورند و به شما و مراجعان‌تان این امکان را می‌دهند که نگاهی به دنیای بیرون از اتاق مشاوره بیندازید. داشتن پنجره‌هایی که دیدی به طبیعت دارند، حتی اگر فقط برگ‌های درختان نزدیک باشد، می‌تواند احساس آرامش را در مراجعان تقویت کند و استرس را کاهش دهد. این نوع از چشم‌اندازها به ایجاد فضایی طبیعی و دلنشین کمک می‌کند که می‌تواند در فرایند درمان اثر مثبت بگذارد.

حتی چشم‌اندازهای شهری نیز می‌توانند پس‌زمینه‌ای عالی برای کارهایی که در جلسات درمانی انجام می‌دهید، باشند. این چشم‌اندازها به‌طور غیرمستقیم به مراجعان یادآوری می‌کنند که آموخته‌هایشان از درمان می‌تواند به دنیای بیرون و زندگی روزمره‌شان منتقل شود. دیدن فضای باز و ارتباط با دنیای وسیع‌تر می‌تواند به مراجعان حس امید و توانمندی بدهد و آن‌ها را به پذیرش تغییرات و پیشرفت‌های خود در دنیای واقعی ترغیب کند. اگر در اتاق درمان پنجره‌ای وجود ندارد، در فضای مشترکی که مراجعان قبل از ورود در آن می‌نشینند، صندلی انتظار را روبه‌روی پنجره قرار دهید. 

در صورت امکان اتاق مشاوره دارای پنجره با چشم‌انداز انتخاب کنید

با محصولات بلج آرامش و امنیت را به اتاق مشاوره روانشناسی هدیه دهید

در این مقاله به 7 نکته مهم برای چیدمان اتاق مشاوره روانشناسی پرداختیم و توضیح دادیم چطور می‌توانید فضای امن و دلنشینی برای مراجعان به‌وجود آورید. شما می‌توانید در بخش فروشگاهی بلج، به طیف وسیع و تنوع بالایی از محصولات برای چیدمان فضای کاری‌تان دسترسی داشته باشید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوال یا تجربه‌ای چه به‌عنوان درمانگر و چه مراجع درباره دکوراسیون اتاق تراپی دارید، در بخش نظرات این مقاله با ما و دیگر همراهان عزیز و گرامی به اشتراک بگذارید. 

 

منبع : -
4
0
0
آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟
  • بله
  • خیر

درود بر شما! خوشحالیم این مطلب برای شما مفید بوده‌، لطفا برای حمایت از ما آن را با
دوستان خود به اشتراک بگذارید

متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات‌
خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.

دیدگاه شما

سؤالی دارید ؟ 53138 021

^