سبک روستیک چیست؟ آشنایی با ویژگی‌های دکوراسیون روستایی

آشنایی با سبک روستیک در طراحی داخلی
زمان مطالعه: 6 دقیقه
تیم محتوای بلج
یکشنبه 20 فروردین 1402

حس نوستالژی برای بسیاری از ما لذت‌بخش و دوست‌داشتنی است. حسی که باعث می‌شود حالتی از دلتنگی همراه با شادی به اشیا، اشخاص و موقعیت‌های گذشته‌ را تجربه کنیم. سبک روستیک در معماری داخلی خانه فضایی نوستالژیک، گرم و صمیمی را به‌وجود می‌آورد. این سبک که با نام سبک روستایی نیز شناخته می‌شود بر استفاده از عناصر طبیعی مثل چوب، سنگ و آهن برای تزیین فضای خانه تاکید دارد. در این مقاله ویژگی‌های مهم طراحی داخلی به سبک روستایی را بررسی کرده و به شما می‌گوییم سبک روستیک چیست. اگر به استفاده از عناصر طبیعی در چیدمان خانه علاقه‌مند هستید، این مقاله راهنمای مناسبی برای شما خواهد بود.

سبک روستیک در معماری داخلی؛ جادوی طبیعت و سادگی در دکوراسیون خانه شما

در پاسخ به سوال سبک روستیک چیست باید گفت که این نوع سبک دکوراسیون از طراحی روستایی الهام گرفته می‌شود؛ بنابراین زیبایی طبیعی و ماهیتی خشن دارد. سبک روستیک در معماری داخلی در دسته طراحی غیر‌رسمی قرار می‌گیرد و سبک دکوراسیون توسکانی، ساحلی و کلبه‌ای از زیرشاخه‌های این سبک به شمار می‌روند. 

طراحان در این سبک لوازم و عناصر طبیعی و قدیمی را به کار می‌برند. اکثر لوازمی که برای چیدمان خانه در سبک روستیک ایرانی مورد‌استفاده قرار می‌گیرد از جنس چوب است. برای تزیینات خانه نیز از چوب و سنگ استفاده می‌شود یا فلزات را به شکل شاخه‌های درختان طراحی می‌کنند.

به‌طورکلی می‌توان گفت تمرکز سبک روستیک بر ایجاد فضایی آرامش‌بخش است. علاقه‌مندان به دکوراسیون مینیمال نیز می‌توانند برای چیدمان خانه از سبک روستیک باتوجه‌به استفاده از عناصر ساده و رنگ‌هایی که در طبیعت وجود دارند الهام بگیرند.

روستیک، چیدمان با الهام از طبیعت و به سبک روستایی

انواع سبک روستیک چیست؟ 

سبک روستیک با تنوع گسترده‌ای از طراحی‌ها، از سنتی گرفته تا مدرن، در دکوراسیون داخلی محبوبیت فراوانی دارد. در حالی که هر دو نوع این سبک به تاکید بر زیبایی‌های طبیعی و سادگی شناخته شده‌اند، تفاوت‌هایی کلیدی در نحوه پیاده‌سازی و استفاده از المان‌ها دارند. به‌عنوان مثال شما در دکوراسیون اتاق خواب دخترانه به سبک روستیک مدرن از چوب‌هایی به رنگ روشن استفاده می‌کنید؛ در‌ حالی که در سبک سنتی اغلب رنگ‌های به کار برده شده در تناژ تیره هستند. در ادامه سبک روستیک مدرن و سنتی را به شما عزیزان معرفی کرده‌ایم. 

استفاده از رنگ‌های گرم و لوازم قدیمی در سبک روستیک سنتی

سبک روستیک سنتی؛ گرمی و صمیمیت با طراحی دست‌ساز و مواد طبیعی

در طراحی روستیک سنتی معمولا مبلمان، میزها، کابینت‌ها و کمدها از چوب‌هایی به رنگ تیره هستند. در این سبک معمولا برای طراحی پله‌ها، نرده‌ها و طاق‌های خانه از چوب‌هایی با بافت خشن استفاده می‌شود. به‌این‌ترتیب می‌توان سبک روستیک و سنتی را با یکدیگر ادغام کرد. برای دکوراسیون منزل ایرانی ساده بدون مبل نیز ویژگی‌های این دو سبک قابل‌ترکیب هستند.با استفاده از یک میز پتینه‌کاری شده و قرار دادن تخته نرد روی آن و تشکچه‌های رنگی در اطراف میز، فضای اتاق شما حال‌وهوایی روستایی و صمیمی به خود می‌گیرد. برای عمق‌بخشی بیشتر به فضای داخلی می‌توان از قالی‌ها و پتوهای بافته‌شده با خز طبیعی یا مصنوعی استفاده کرد. 

خرید تی وی روم جدید با بهترین قیمت سال

سبک دکوراسیون روستیک مدرن؛ تلفیق زیبایی طبیعت با طراحی مینیمالیستی و مدرن

بسیاری از علاقه‌مندان به استفاده از امکانات مدرن، سبک دکوراسیون روستیک را به‌صورت مدرن و امروزی طراحی می‌کنند. از مهم‌ترین مولفه‌های طراحی سبک روستیک مدرن می‌توان به نقشه طبقه پلان باز و استفاده از مبلمان مدرن اشاره کرد؛ بنابراین طراحان می‌توانند به‌راحتی در این سبک فضایی روستایی اما مدرن خلق کنند.در سبک طراحی داخلی روستیک مدرن، اندازه پنجره‌ها بزرگ‌تر و رنگ‌ها روشن‌تر هستند؛ بنابراین برای خرید میز جلو مبلی، بهتر است محصولی با جنس چوبی و رنگ‌های روشن‌تر را انتخاب کنید. 

باتوجه‌به اینکه طراحان در دیزاین خانه روستایی، پالت رنگی خنثی به کار می‌برند، به‌خوبی می‌توان این سبک را با سبک مدرن ادغام کرد. استفاده از سنگ برای نمای دیوار آشپزخانه یا قسمت شومینه نیز در پیاده‌سازی سبک روستیک مدرن به شما کمک می‌کند. همچنین برای تلفیق سبک روستیک و مدرن می‌توانید از وسایل آنتیک، سبدهای چوبی یا حصیری و بطری‌ها و گلدان‌های شیشه‌ای استفاده کنید.

تلفیق سنت و مدرنیته در سبک روستیک مدرن

آشنایی با ویژگی‌ها و المان‌های کلیدی سبک معماری روستیک در دکوراسیون

سبک روستیک در طراحی داخلی الهام‌گرفته از طبیعت است؛ بنابراین در این سبک و  دکوراسیون پذیرایی با میز تلویزیون یا دکوراسیون آشپزخانه با میز ناهارخوری خبری از مبلمان پلاستیکی یا ترکیب رنگ‌های سرد نیست. برای القای فضای روستایی در این سبک بیشتر به گرما و صمیمیت فضای داخلی تاکید می‌شود. در ادامه خواهیم گفت که طراحان برای دستیابی به این هدف از چه المان‌هایی با چه‌ ویژگی‌های استفاده می‌کنند.

سنگ و چوب خام؛ اصلی‌ترین المان‌های سبک روستیک در معماری داخلی

اگر قصد دارید دکوراسیون خانه قدیمی خود را با کمک سبک روستیک تغییر دهید، دیوارهای سنگی را حفظ کنید. اگر هم می‌خواهید دکوراسیون خانه نوساز‌تان به سبک روستایی باشد، بهتر است برای چارچوب‌های در، سقف یا بخش‌های دیگر از تیرهای چوبی با برش‌های ناهموار استفاده کنید. به‌کار بردن سنگ روی یکی از دیوارهای سالن پذیرایی یا فضای شومینه نیز ایده خوبی برای پیاده‌سازی سبک روستیک در خانه است.

به‌عنوان مثال می‌توانید برای طراحی دیوار پشت میز تلویزیون ساده و شیک خود از سنگ‌های آنتیک استفاده کنید. تلفیق سنگ و چوب فضایی روستایی و گرم به اتاق نشیمن شما می‌بخشد. معمولا سنگ‌ها و چوب‌ها در دیزاین روستیک به همان شکل طبیعی خود به‌کار برده می‌شوند. در نتیجه خبری از هماهنگی و هم‌شکلی بین تکه سنگ‌ها یا طاق‌های چوبی نیست. لوازم چوبی و سنگی در این سبک مقاطع ناهموار و خشن دارند.

سنگ و چوب، اصلی‌ترین المان‌های سبک روستیک

استفاده از پارچه‌های طبیعی و ساده در دکوراسیون سبک روستیک

در دیزاین خانه روستایی پرده‌ها و رومیزی از پارچه‌های طبیعی و ساده انتخاب می‌شوند. فرش‌ها نیز بدون طرح و نقش‌ونگار شلوغ و پیچیدگی هستند؛ بنابراین اگر به سبک روستیک علاقه‌مند هستید، هنگام خرید مبلمان باید به‌دنبال پارچه‌های بدون الگو با رنگ‌های خنثی باشید. استفاده از خز‌ و چرم مصنوعی به‌جای فرش نیز انتخاب مناسبی برای پیاده‌سازی سبک روستیک محسوب می‌شود. این متریال با چوب‌های طبیعی با بافت خشن در کمد لباسی، میز تلویزیون یا میز جلومبلی ترکیبی طبیعی و دل‌نشین ایجاد می‌کنند. 

پنجره‌های بزرگ؛ ویژگی بارز طراحی داخلی روستیک

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که در طراحی داخلی روستیک مشاهده می‌شود، پنجره‌های بزرگ است. این ویژگی باعث برقراری ارتباط بین فضای داخلی و بیرونی و حضور و ادغام طبیعت در خانه می‌شود. با استفاده از پنجره‌های بزرگ فضای پر نور و دل‌باز‌تری نیز خواهید داشت. شما می‌توانید با قرار دادن یک میز مطالعه در پنجره بزرگ اتاق خواب خود فضایی دلنشین‌تر در اتاق خواب یا اتاق کارتان ایجاد کنید. هم‌چنین با قرار دادن یک کتابخانه چوبی در این قسمت نیز، دکوراسیون روستیک شما تکمیل خواهد شد. 

پنجره‌های بزرگ از ویژگی‌های سبک روستایی

استفاده از رنگ‌های طبیعی و پالت رنگی خنثی در دکوراسیون روستایی

باتوجه‌به تاکید دیزاین روستیک بر طبیعت برای لوازم خانه، در وسایل تزئینی، دیوارها و درها نیز از رنگ‌های طبیعی استفاده می‌شود. از‌این‌رو می‌توانید کابینت یا مبلمان را به رنگ برگ سبز درختان انتخاب کنید. برای میزها، کنسول و بوفه‌ها نیز رنگ‌ قهوه‌ای تیره با الیاف و سوختگی‌های طبیعی چوب مناسب هستند.

برای داشتن ترکیب رنگی مناسب در دکوراسیون سبک روستیک می‌توانیم از مبلمان سفید با شال آبی استفاده کنیم. رنگ آبی یکی از بهترین گزینه‌ها به‌عنوان مکمل رنگ قهوه‌ای است که با قهوه‌ای ترکیب می‌شود تا تضادی جذاب و تعادلی در طراحی‌ها و دکوراسیون‌ها ایجاد کند. رنگ‌آمیزی درها و دیوارهای چوبی با رنگ سفید نیز در دکوراسیون خانه روستایی ایرانی کاربرد بسیاری دارد. برای اضافه کردن رنگ به دکوراسیون خانه سبک روستیک می‌توانید از رنگ‌های تاکیدی مثل قرمز، آبی، مشکی یا پرداخت‌های فلزی آهن، مس، برنج یا برنز آغشته به روغن استفاده کنید.

چیدمان خانه سبک روستیک؛ تجربه‌ای آرامش‌بخش از زندگی روستایی

در این مقاله به سوال سبک روستیک چیست پاسخ داده و ویژگی‌های این سبک را نیز برای شما شرح دادیم.  با مطالعه این مطلب برای سبک چیدمان روستیک انتخاب‌های مناسب و هوشمندانه‌تری خواهید داشت. در این سبک با استفاده عناصر طبیعی و به‌کارگیری رنگ‌هایی که یادآور طبیعت هستند، فضایی آرام و فارغ از هیاهو و شلوغی‌های زندگی شهری خواهید داشت.

برای چیدمان خانه روستایی می‌توانید از میزهای تلویزیون، جلو مبلی، ناهارخوری یا قفسه‌های چوبی فروشگاه بلج استفاده کنید. با قرار دادن گل‌های طبیعی درون بطری و گذاشتن آن‌ها روی شلف‌های چوبی و فلزی، تزیینات دیزاین روستیک خانه‌تان را نیز کامل‌تر خواهید کرد. شما برای دیزاین خانه روستایی خود از چه المان‌هایی استفاده می‌کنید؟ ایده‌ها و نظرات خود را با ما و سایر همراهان بلج به اشتراک بگذارید. 

315
0
0
آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟
  • بله
  • خیر

درود بر شما! خوشحالیم این مطلب برای شما مفید بوده‌، لطفا برای حمایت از ما آن را با
دوستان خود به اشتراک بگذارید

متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات‌
خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.

دیدگاه شما

سؤالی دارید ؟ 53138 021

^