هر آنچه که باید در مورد انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی بدانید

انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی
زمان مطالعه: 5 دقیقه
تحریریه بُلج
سه شنبه 5 بهمن 1400

بله واقعیت این است که رنگها بیشتر از آنچه فکر کنیم بطور ناخوداگاه بر جسم و روح ما تاثیر می گذارند. در حوزه طراحی و دکوراسیون داخلی خانه نیز به رنگ ها بعنوان یکی از اصلی ترین مولفه های تاثیرگذار بر جلوه ی کلی دکوراسیون منزل نگاه می شود. در این مقاله از مجله اینترنتی بلج به بررسی هرآنچه که باید در مورد انتخاب رنگ و پالت رنگی در دکوراسیون داخلی بدانیم، خواهیم پرداخت. اگر شما هم به دنبال کاربرد هدفمند از رنگ ها برای داشتن دکوراسیونی با چیدمان منسجم هستید، این مقاله را از دست ندهید.

از تاثیر رنگ ها بر دکوراسیون داخلی غافل نشوید

رنگ ها سهم زیادی در تعیین حس و حالی که از فضای زندگی خود می گیرید، دارند. پیدا کردن رنگ های مناسب برای پالت رنگی دکوراسیون منزل یک مسئله مهم است. هر یک از رنگ ها معنای متفاوتی داشته و احساسات متفاوتی را در ما ایجاد می کنند. 


به عنوان مثال رنگ ها می توانند ما را سر ذوق آورند، افسرده، هیجان زده و حتی بی خواب کنند. پس تنها ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی فقط جنبه زیبایی شناختی نداشته و قضیه فراتر از این حرف ها است، تا جایی که شاخه ای از علم روانشناسی را تحت عنوان روانشناسی رنگ ها، به بررسی و مطالعه تاثیرات آنها بر روح و جسم افراد اختصاص داده اند. پیشنهاد ما به شما این است که رنگ شناسی و تاثیرات پالت های رنگی را نه تنها در دکوراسیون منزل خود بلکه در تمام وسایل و تجهیزاتی که در روزمرگی با آنها سر و کار دارید جدی بگیرید. در ادامه با مفاهیمی تخصصی تر در حوزه رنگ شناسی آشنا می شویم که دانستن آنها برای هر فرد لازم است.

انواع رنگ ها در چرخه رنگ

اولین مفهومی که برای انتخاب رنگی مناسب در طراحی داخلی، باید با آن آشنا شویم، چرخه ی رنگ است. در ادامه به بررسی چرخه ی رنگ می پردازیم

رنگ های اصلی: شامل رنگ زرد، آبی و قرمز بوده و به عنوان رنگ های اصلی یا اولیه آنها را می شناسیم چرا که خالص بوده و حاصل ترکیب شدن رنگ های دیگری نیستند.

رنگ های ثانویه: این رنگ ها از ترکیب دو رنگ اصلی به میزانی مساوی به دست می آیند و شامل بنفش، سبز و نارنجی می شوند.

رنگ های ترکیبی: این رنگ ها از ترکیب رنگ های اولیه و ثانویه به دست می آیند و شامل شش رنگ سبز زرد، آبی سبز، بنفش آبی، قرمز بنفش، نارنجی قرمز و زرد نارنجی هستند.

رنگ های مشابه: رنگ هایی که در چرخه ی رنگ در کنار یکدیگر قرار گرفته و سازگاری بالایی با هم دارند، همچون رنگ زرد و قرمز.

رنگ های مکمل: هر یک از رنگ های ثانویه در چرخه ی رنگ، مکمل رنگ های اولیه هستند و در چرخه ی رنگ رو به روی یکدیگر قرار می گیرند. این رنگ ها در کنار هم به دیده شدن هر چه بیشتر یکدیگر کمک می کنند. مثلا رنگ آبی و نارنجی مکمل هم بوده و  در بسیاری از پالت های رنگی شاهد حضور این دو در کنار هم هستیم.

رنگ های فعال و غیر فعال: منظور از رنگ های فعال، رنگ های گرم شامل قرمز، زرد و نارنجی است که هیجان و انرژی زیادی به شما منتقل می کنند و منظور از رنگ های غیرفعال رنگ های سرد، شامل بنفش، سبز و آبی است که کم رنگ تر و خنثی تر محسوب می شوند.

انتخاب پالت رنگی اتاق بر اساس قانون60-30-10

این قانون، رسیدن به یک انتخاب مناسب برای دیزاین فضای مدنظر شما را راحت تر می سازد. علاوه بر این نکته استفاده از قانون 10-30-60 به شما برای فنگ شویی اتاق خواب خود نیز کمک شایانی می کند تا بتوانید دکوراسیونی ایده آل برای منزل خود طراحی کنید.


سه عدد به کار رفته در آن نشان دهنده ی درصد استفاده از هر یک از رنگ های مد نظر ما بر اساس میزان برجسته بودن آنها است. اما منظور از برجسته بودن چیست؟ رنگ های قوی ای همچون نارنجی را رنگ هایی برجسته می دانیم که نمی توان برای تمام دکوراسیون از آنها استفاده کرد، چرا که جلوه ای تند و زننده ایجاد خواهد شد. به همین دلیل:

•    60 در صد دکوراسیون را به رنگی ملایم تر یا خنثی همچون بژ اختصاص می دهیم و از آن برای مبلمان، رنگ دیوارها، تخت خواب و دیگر عناصر بزرگ دکوراسیون استفاده می کنیم.

•    30 درصد را به رنگی که مکمل رنگ اول باشد، اختصاص داده و از آن برای پرده ها، صندلی، دراور، شلف و باکس های دیواری و دیگر عناصر کوچک تر اتاق استفاده می کنیم.

•    10 درصد پایانی به رنگ برجسته ی مورد علاقه ی شما اختصاص دارد و رنگ آباژور، کوسن ها، روتختی و سرویس ملحفه و تابلوهای نقاشی را بر اساس آن انتخاب می کنیم.

استفاده از رنگ سبز در دکوراسیون منزل، نماد تازگی و شادابی

رنگ سبز، رنگ تعادل و هارمونی بوده و احساسات قوی ای را می تواند در ما ایجاد کند. این رنگ، که برای ما یادآور طبیعت زیبایمان است، حس تازگی، شادابی، آرامش، امنیت و صلح را به دکوراسیون شما و درنتیجه به شما هدیه می دهد. سبز رنگی است که از طیف های مختلف آن می تواند در ابعاد مختلف و برای فضاهای مختلف استفاده کرد؛ بله از دیوارها گرفته تا صندلی اتاق خود را به این رنگ انتخاب کنید و شاهد جلوه ی چشم نواز آن باشید.


رنگ آبی، رنگی که آرامش را به شما هدیه می دهد

رنگ آبی در دکوراسیون داخلی، نمادی از حس خوب و آرامش بوده که طیف های مختلف آن می توانند احساسات متفاوتی را در ما ایجاد کنند. محققین معتقدند رنگ آبی می تواند باعث کاهش فشار خون و ضربان قلب شود و درنتیجه به عنوان یکی از بهترین رنگ ها برای دیزاین اتاق خواب شناخته می شود. می توانید با خیال راحت عناصر مختلفی از سرویس خواب گرفته تا میز تحریر خود را به رنگ آبی( طیف های مختلف آن ) انتخاب کنید. ناگفته نماند که رنگ آبی روشن تاثیر زیادی در بزرگ تر نشان دادن ابعاد ظاهری فضا دارد که این نکته از آن انتخاب مناسبی برای فضاهای کوچک می سازد.


رنگ زرد، رنگی که انرژی بخش روح و جسم شماست 

رنگ زرد دارای خصیصه های متفاوتی است که از جمله آن بر انگیختن احساسات و هیجان انسان و بخشیدن انرژی مضاعف به روح و روان او، می توانیم اشاره کنیم. رنگ زرد در ناخودآگاه انسان را به یاد آفتاب و نور درخشان و گرم خورشید می اندازد. اخیرا رستوران دار ها در سراسر جهان از ویژگی هیجان انگیز بودن رنگ زرد به نفع خودشان استفاده کردند. و رنگ زرد را در دکور رستوران های خود اضافه نمودند تا سبب افزایش اشتها و میل بیشتر مشتریان به غذا شوند که تا حدود زیادی موفق ظاهر شدند. اما نکته مهم این جاست که اگر بیش از اندازه از رنگ زرد (حتی با غلظت کم) در دکوراسیون داخلی استفاده شود باعث آزار بیننده می شود و ممکن است ایجاد خستگی بصری کند. 


​​​​​​​در این مقاله با بررسی دلایل اهمیت رنگ در دیزاین منزل، انواع روابط موجود بین رنگ ها، نحوه ی انتخاب پالت رنگی و سه رنگ محبوب در دنیای طراحی داخلی، در کنار شما بودیم. امیدواریم این نکات برای شما در رسیدن به انتخابی مناسب، کمک کننده باشند. شما نیز می توانید ایده های خود را در ادامه با ما و دیگر خوانندگان این مقاله از مجله اینترنتی بلج در حوزه رنگ شناسی به اشتراک بگذارید.

319
0
0
آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟
  • بله
  • خیر

درود بر شما! خوشحالیم این مطلب برای شما مفید بوده‌، لطفا برای حمایت از ما آن را با
دوستان خود به اشتراک بگذارید

متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات‌
خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.

دیدگاه شما

سؤالی دارید ؟ 53138 021

^