پارتیشنها انقلابی در طراحی داخلی منزل و ادارات به وجود آوردند. تا چند سال پیش، برای جدا کردن بخشهای مختلف مجبور به ساخت دیوار و تحمل دردسرها و هزینههای بنایی بودیم؛ اما جداکنندهها کار را راحت کردند. پارتیشنها برای جدا کردن بخشهای مختلف خانه، ادارات و مکانهای عمومی به کار میروند. طرح و تنوع پارتیشنها به قدری متنوع بوده که به یکی از اصلیترین ارکان دیزاین داخلی بدل شده است. در ادامه به این سوال پاسخ میدهیم که پارتیشن چیست، چه کاربردی دارد و چه مدلهایی دارد. به شما قول میدهیم بعد از خواندن این مقاله بیشتر به فکر خرید و استفاده از پارتیشن میافتید.
پیش از هر چیز باید بدانیم که پارتیشن چیست. پارتیشن یا جداکننده، برای بخشبندی و جدا کردن قسمتهای مختلف یک محیط به کار میرود. پارتیشن خانگی علاوهبر ساماندهی محیط، نقش پررنگی در دکوراسیون و طراحی خانه دارد؛ زیرا هر قسمت جدیدی که با پارتیشن جدا میشود، دیزاین و طراحی خاص خود را میطلبد. البته یکی دیگر از مهمترین کاربردهای پارتیشن، بخشبندی ادارات و مراکز مهم است که با هزینه کم میتوان این کار را انجام داد. در ادامه با 3 کاربرد اصلی پارتیشن آشنا خواهید شد.
از آنجایی که هزینه ساخت دیوار کاذب و بنایی بالاست، در بسیاری از خانههای مدرن، برای جدا کردن بخشهای مختلف از پارتیشن استفاده میشود. پارتیشنهای مدرن علاوهبر تقسیم کردن خانه و ایجاد فضایی برای حریم خصوصی، خانه را زیباتر میکنند. برای مثال، برای جدا کردن کتابخانه، اتاق خواب، حمام و دستشویی در سرویس بهداشتیهای مشترک و ناهارخوری از پارتیشن استفاده میشود. اگر دوست دارید اتاق تلویزیون از فضای خانه جدا شود، کافی است قسمتی از سالن را با پارتیشن جدا کنید و هنگام خرید میز تلویزیون، میزی اندازه این فضا انتخاب کنید.
هر شرکت و ادارهای، چیدمان مخصوص خود را دارد و نسبت به تعداد افراد اعضای تیم، لازم است که بخشهایی از هم جدا شود. پارتیشنهای اداری گزینهای بهصرفه و فوری برای این کارند. در ادارات، اکثراً از پارتیشنهای شیشهای و شیشهایچوبی استفاده میشود تا تعامل بیشتری برقرار شود. علاوه بر این، در بخشهای مهم شرکت، از پارتیشنهای دوجداره استفاده میشود تا سروصدا نباشد و تمرکز کارمندان به هم نخورد. قیمت پارتیشنها در برابر ساخت دیوار بسیار بهصرفهتر است؛ برای مثال با چند مبل مینیمال، میز جلو مبلی مدرن و یک پارتیشن شیشهای مات، اتاق کنفرانس و جلسه مجللی برای خودتان طراحی کردهاید.
پارتیشنهای ویلایی برای جدا کردن بخشهای مختلف مکانهای روباز استفاده میشوند. این جداکنندهها در برابر آب، رطوبت و گردوخاک مقاوماند و بهراحتی خراب نمیشوند. برای مثال باغرستورانها، برای جدا کردن بخشهای سرو غذا، پذیرش و تختهای مختلف میتوانند از چند آینه قدی سرتاسری و پارتیشنهای چوبی استفاده کنند.
پارتیشنها از نظر جنس و نوع جابجایی انواع متفاوتی دارد که هر کدام برای محیط خاصی استفاده میشود. بهطورکلی، پارتیشنها به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم میشوند که جنسهای گوناگونی دارد. در ادامه انواع پارتیشن را با هم بررسی میکنیم.
پارتیشنهای شناور یا متحرک، قابلیت جابجایی سریع و آسان دارند. برخی اوقات پارتیشنها روی ریل زمینی یا سقف ساختمان قرار میگیرند تا بهراحتی باز و بسته شوند. جداکنندههای متحرک مدلهای بسیار گوناگونی دارد؛ برای مثال پارتیشن آکاردئونی، چوبی، متحرک پانلی، چرخدار، لولایی و چوبیشیشهای از انواع مدلهای پارتیشناند. برای جدا کردن بخشهای مختلف منزل و ادارات، میتوان از پارتیشن متحرک استفاده کرد. برای مثال میتوانید از پارتیشنهای ریلی برای جدا کردن آشپزخانه استفاده کنید و با چیدمان آشپزخانه به روش اصولی، آشپزخانهای بزرگ و جادار داشته باشید.
پارتیشنهای ثابت داخل زمین پیچ و مهره میشوند و امکان جابهجایی سریع ندارند. به همین دلیل، بیشتر در ادارات استفاده میشوند. در صورت استفاده از این جداکننده در شرکت، آن را به گونهای نصب کنید که رفتوآمد و برقراری ارتباط با بخشهای دیگر اداره آسان باشد و هر بخش نور مناسبی را دریافت کند. البته توجه کنید که پارتیشنهای ثابت مانند دیوار نیستند و میتوان با احتیاط پیچ آنها را باز و جابهجا کرد؛ اما به دلیل وزن سنگین و روند نصب، این کار کمی زمانبر است. پارتیشنهای ثابت جنسهای مختلف شیشهای، فلزی و چوبی دارند.
پارتیشنهای شیشهای گزینهای عالی برای جدا کردن بخشهای مختلف اپن آفیس یا دفتر کار باز هستند. فرض کنید که همه کارکنان باید در نزدیکی هم کار کنند و ارتباطی تیمی برقرار شود؛ اما بخشهای مهمی چون مدیریت و حسابداری نیاز به تفکیک دارند. بهترین روش برای این کار، استفاده از پارتیشنهای شیشهای است که در عین جدا کردن دو محیط، ارتباط را به صورت کامل قطع نمیکند. علاوه بر این، پارتیشنهای شیشهای نور را از خود عبور میدهند و برای محیطهایی که نور طبیعی دارند، گزینهای عالی محسوب میشوند. در ضمن، برای حفظ حریم خصوصی، میتوانید از شیشههای مات استفاده کنید.
در طراحی داخلی، چوب نقش پررنگی دارد و پارتیشنهای چوبی زیبایی خاصی به دکوراسیون خانه یا محل کار میدهند و بهراحتی تمیز میشوند. به همین دلیل، رنگ پارتیشنها باید با مبلها و وسایل چوبی دیگر خانه هارمونی داشته باشد. البته پارتیشنهای چوبی نور را از خود عبور نمیدهند و ممکن است برای همه بخشهای ادارات مناسب نباشند. اگر محیط کار کوچکی دارید، بهتر است از پارتیشنهای شیشهای استفاده کنید تا فضای کار بزرگتر دیده شود.
پارتیشنهای فلزی در برابر حرارت، سروصدا و رطوبت مقاومت بالایی دارند. به علت زیبایی و جزئیات طراحی جداکنندههای فلزی، بسیاری از افراد از این پارتیشن برای دیزاین و جدا کردن بخشهای مختلف منزل استفاده میکنند. پارتیشن فلزی در ادارات، باشگاهها و مدارس نیز به کار میروند و قیمت نسبتا مناسبی دارد.
پارتیشنهای معمولی یا تکجداره، وزن کمتری از جداکنندههای دوجداره دارند؛ ولی در عینحال صدا را از خود عبور میدهند. پارتیشنهای دوجداره، دو لایه شیشه و چوب دارند و بین این دو لایه میتوانید کرکره آویزان کنید. جداکنندههای دوجداره، جلوی سروصدا را میگیرند و برای شغلهایی که نیاز به تمرکز بالا دارند، گزینهای عالی محسوب میشوند.
در این مقاله یاد گرفتیم که پارتیشن چیست و چه کاربردهایی دارد. علاوه بر این، جنسهای مختلف پارتیشن را با هم بررسی کردیم. هنگام خرید جداکننده، به جنس و نوع پارتیشن دقت کنید. اگر قصد جدا کردن قسمتهای مختلف اداره را دارید، از پارتیشنهای متحرک دوجداره استفاده کنید. در مقابل، برای جدا کردن قسمتهای مختلف خانه، پارتیشنهای تکجداره چوبی یا شیشهای گزینه مناسبی هستند. سعی کنید وسایل زیبایی در قسمتهای تفکیکشده قرار دهید تا هر فضا هویت خود را پیدا کند. وسایل چوبی، در عین زیباتر کردن محیط، کارآمدند و فضای بسیاری در اختیارتان قرار میدهند. پیشنهاد میکنیم سری به بخش فروشگاه بلج بزنید و کتابخانه، میز تلویزیون، شلف و وسایل دکوراتیو چوبی دیگر را ببینید. گروه تولیدی بلج بدون واسطه و با قیمتی مناسب، اجناسی متنوعی را به فروش میرساند.
درود بر شما! خوشحالیم این مطلب برای شما مفید بوده، لطفا برای حمایت از ما آن را با
دوستان خود به اشتراک بگذارید
دیدگاه شما