آشپزخانه بدون اپن یکی از بهترین طراحیهای ممکن برای خانههای ایرانی است؛ چرا که آشپزی یکی از کارهای جذابی است که ایرانیان در آن مهارت بسیاری دارند و صرف سه وعده غذایی در طول روز و در کنار خانواده از سنتهای مهم ما به شمار میرود. ازاینرو برای پخش نشدن بوی ناخوشایند مواد غذایی از آشپزخانههای پلانباز یا همان بدون اپن استفاده میکنیم. در این مقاله قصد داریم تا چند نکته مهم از چیدمان وسایل و اصول طراحی آشپزخانه کوچک را معرفی کنیم. با اختصاص چند دقیقه از وقتتان به مطالعه این مطلب، با نکات جالب و کاربردی را برای دکوراسیون آشپزخانه بدون اپن آشنا میشوید.
شاید این جمله که «ورودی آشپزخانه را باز نگه دارید» کمی عجیب بنظر برسد؛ بااینحال در آشپزخانههای بدون اپن معمولا چیدمان وسایل طوری انجام میشود که مسیر مناسبی برای رفتوآمد افراد باقی نمیماند. به همین دلیل ماشین ظرفشویی، لباسشویی و وسایل دیگر را تا جای ممکن در ورودی قرار ندهید. همینطور از جمع کردن وسایل در گوشههای آشپزخانه خودداری کنید؛ این کار منجر به ایجاد بینظمی و شلختگی در چیدمان آشپزخانه میشود.
استفاده از قفسههای دیواری کابینت بهترین روش برای انبار کردن و نگهداری بعضی از وسایل است. این روش را جایگزین انبار کردن وسایل در گوشههای آشپزخانه کنید. از هر دو مدل کابینت روباز و دردار برای دیزاین آشپزخانه بدون اپن استفاده کنید تا یکنواختی محیط از بین برود.
استفاده از مدلهای متنوع کابینت بزرگ علاوهبر فراهم کردن محیط کافی برای چیدن وسایل، به ایجاد تغییری زیبا در دکوراسیون نیز کمک میکند. از انواع میز ناهارخوری، شلف و وسایل چوبی دیگر برای ست کردن با کابینت و ایجاد تم دکوراسیونی زیبا استفاده کنید؛ برای مثال خرید میز ناهار خوری هماهنگ با تم و رنگ کابینت منجر به افزایش زیبایی چیدمان آشپزخانه بدون اپن میشود.
قرار دادن میز ناهارخوری در آشپزخانه بخشی از کاربرد اپن را جبران میکند؛ استفاده از میز غذاخوری حتی برای دو نفر برای چیدمان آشپزخانه بدون اپن کاربردی خواهد بود؛ چراکه وسایل لازم برای آشپزی را میتوان روی این میز قرار داد. میز غذاخوری برای انجام کارهای آشپزی، خشک کردن ظروف و قرار دادن بعضی از وسایل مثل نمکدان کاربرد دارد.
از میزهای بزرگ بهعنوان ناهارخوری در آشپزخانه استفاده نکنید تا مسیر رفتوآمد بسته نشود. درمقابل، گذاشتن یک میز ناهار خوری چوبی کوچک در آشپزخانه علاوهبر ایجاد فضای غذاخوری، باعث افزایش زیبایی دیزاین آشپزخانه میشود.
رعایت مثلث طلایی یکی از اصول مهم در چیدمان آشپزخانه بدون اپن و بهویژه در متراژ کوچک است. این اصل طراحی به معنای قرار دادن سینک، اجاق گاز و یخچال در سه راس مثلث است که برای استفاده حداکثری از فضای آشپزخانه اجرا میشود. در چیدمان مثلث طلایی باید دسترسی راحت به سه ضلع آن یعنی سه وسیله اصلی در آشپزخانه فراهم باشد.
رعایت اصل مثلث طلایی در چیدمان آشپزخانه بدون اپن کوچک، باعث ایجاد فضاهایی بهتر برای چیدمان صندلی ناهار خوری جدید، ماکروفر و وسایل دیگر میشود.
برای تقسیمبندی فضا ابتدا باید وسایل غیرضروری را تا جای ممکن از آشپزخانه خارج کنید یا جایگزین بهتری برای آنها بخرید. برای تقسیمبندی بهتر فضا از شلف و باکس دیواری ام دی اف استفاده کنید؛ نصب این وسایل راحت و سریع انجام میشود و درنهایت فضایی کاربردی و زیبا در طراحی آشپزخانه خواهید داشت.
یکی دیگر از روشهای چیدمان اصولی کابینتها، قرار دادن وسایل غیرضروری در قسمتهای عقبی و گذاشتن ظروف پرکاربرد در ردیف جلویی کابینت است. همچنین، پیشنهاد میشود تا وسایل مرتبط را در یک قسمت از قفسهها قرار دهید. برای مثال وسایل برقی را در یک کابینت و ظروف پلاستیکی را در یک کابینت دیگر بگذارید.
نورپردازی در آشپزخانههای بدون اپن به دلیل نداشتن دسترسی به فضای اتاق نشیمن و استفاده از نور این اتاق، از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولا آشپزخانههای بسته فضای نورگیر کمتری نسبت به سایر آشپزخانههای اپن دارد. به همین دلیل در این مدل از آشپزخانهها بهتر است از چند منبع نوری با طیف رنگی مختلف برای نورپردازی استفاده کنیم.
معمولا نورپردازی در مدلهای مختلف طراحی آشپزخانه تاثیرگذار است. تفاوتی ندارد که آشپزخانه با طراحی ال یا پلانباز داشته باشید، استفاده از منابع نوری مختلف با طیف نوری متنوع جذابیت فضا را چند برابر میکند. در نظر بگیرید که حتی زیباترین جزیره آشپزخانه و طراحیهای پلانباز نیز با نورپردازی بد جلوه خوبی نخواهد داشت؛ ازاینرو در ادامه نکتههای مهم برای اجرای نورپردازی در آشپزخانه را معرفی خواهیم کرد.
لامپهایی با نور زرد با ایجاد سایه روی وسایل باعث افزایش پویایی محیط میشود؛ بااینحال به کار بردن بیش از حد نور زرد باعث تاریک و دلگیر شدن و کوچکتر نشان دادن فضا میشود. نور سفید بهتنهایی باعث بلندتر و بزرگتر دیده شدن سقف و فضا میشود؛ اما شادابی و گرمای فضا را کاهش میدهد. به همین دلیل استفاد از ترکیب رنگ زرد و سفید برای دکوراسیون آشپزخانه بدون اپن راهکاری مناسبتری است.
در این مقاله به بررسی روشهای چیدمان آشپزخانه بدون اپن پرداختیم. اجرای نورپردازی خاص با ترکیب رنگ نور زرد و سفید، اجرای مثلث طلایی، قرار دادن میز ناهارخوری و تقسیمبندی فضا از مهمترین نکاتی است که باید برای دیزاین آشپزخانه بدون اپن در نظر بگیرید.
مهمترین نکته برای طراحی آشپزخانه کوچک و بدون اپن تقسیمبندی فضا با استفاده از دو نوع قفسه روباز، دیواری و زمینی است. استفاده از انواع کابینت بزرگ برای جا دادن وسایل برقی و ظروف در چیدمان آشپزخانه بدون اپن یک اصل ضروری به شمار میرود؛ بنابراین برای استفاده بهینه از فضا انواع کابینتها برای جا دادن ظروف مختلف کاربرد دارد. اگر ایدهای برای دکوراسیون آشپزخانه کوچک بدون اپن و سوالی در مورد دیزاین کابینتها دارید با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
درود بر شما! خوشحالیم این مطلب برای شما مفید بوده، لطفا برای حمایت از ما آن را با
دوستان خود به اشتراک بگذارید
دیدگاه شما